Vinyasa-Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga – Bij Vinyasa yoga worden verschillende Yoga houdingen in een sequens uitgevoerd. Het ritme van de ademhaling wordt na verloop van tijd leidend voor het uitvoeren van de oefeningen en wanneer de ademhaling de ontspanning bereikt, zullen ook de bewegingen steeds meer ontspannen en vloeiend gaan aanvoelen.

De les begint met ontspanning om vervolgens het lichaam op te warmen. Heel geleidelijk zullen de oefeningen qua tempo en intensiteit iets toenemen, om zo lichaam en geest naar nieuwe grenzen te brengen. Tegen het eind van de les wordt de inspanning weer verminderd en wordt de warmte gebruikt voor het strekken van de spieren. Tot slot wordt elke les afgesloten met de uitdaging om je volledig over te geven aan de ontspanning van lichaam en geest.

Het opbouwen van kracht, flexibiliteit, innerlijke rust en het correct gebruiken van de ademhaling, zijn belangrijke doelen binnen de vinyasa yoga. Door regelmatige beoefening ga je merken dat je zowel lichamelijk en geestelijk sterker en buigzamer wordt. Je ontdekt hoe vloeiend de dans van jouw activiteiten kan worden, als je het ritme van de ademhaling de regie in je dagelijkse leven durft te geven.

Voordelen:
  • Bewustwording
  • Balans
  • Houding en lenigheid

Gewoon eens proberen?

Meld je nu aan voor een proefles

Gewoon eens proberen?
Sending