Leden aan het woord; Jeffrey de Groot

Van China tot Nederland, van student tot senior. Bij Bewegingscentrum Leeuwarden kom je sporters met verschillende achtergronden tegen. In de rubriek: ‘Leden aan het woord’ maak je kennis met deze leden.

We stellen je dit keer voor aan Jeffrey de Groot.

Jeffrey (46 jaar) woont in Leeuwarden samen met zijn vrouw Iris en kids (Mirte & Merel). Hij is docent/coach op Piter Jelles !mpulse, dit is een openbare school voor VMBO, HAVO en VWO. Hobby’s van Jeffrey zijn (zaal)voetbal, skiën, duiken, hardlopen, survival en golfen. Al sinds maart 2017 is hij actief bij Bewegingscentrum Leeuwarden.

Welke activiteiten doe je allemaal in het dagelijks leven en daarnaast bij Bewegingscentrum Leeuwarden?

Een keer per week heb ik een uur personal training bij BCL. Vaker lukt eigenlijk niet omdat ik daarnaast twee keer per week survivaltraining heb en ook een keer per week ga hardlopen. 

Wat is voor jou de voornaamste reden om te sporten?

Ik ben begonnen bij BCL om minder blessures te hebben en daarnaast fitter en sterker te worden. Ik had, voordat ik trainde in de sportschool, regelmatig blessures (rug, knie, hamstring) bij het hardlopen. Sinds ik train bij BCL heb ik veel minder vaak een blessure. Twee jaar geleden ben ik begonnen met survival. Hiervoor heb je naast techniek ook de nodige spierkracht nodig. Daar werk ik nu ook  aan. Samen met Rene maken we een plan om bovenstaande te realiseren. 

Wat geeft het sporten jou voor uitdaging?

Sporten is voor mij echt een uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn en mezelf uit te putten. Hierin is survival echt een uitdaging voor me. De trainingen bij BCL zijn afwisselend en uitdagend. Het eerste jaar trainde ik bij Nikki. Sinds vorig jaar zomer train ik bij Rene. Het is gezellig en daarnaast ben je lekker bezig om krachttraining of een circuittraining te doen. Ik kom eigenlijk altijd met een voldaan gevoel uit de sportschool. 

Wat vind je van de Personal Training bij BCL? Ik ben erg tevreden over de trainingen bij BCL. Ze zijn afwisselend en zorgen voor de nodige uitdaging voor mij. Daarnaast is er oog voor het persoonlijke vlak. Het is gezellig en je leert elkaar door het contact beter kennen.

“Jeffrey is een echt trainingsbeest. Zoekt altijd de uitdaging net als in het survival wat hij vaak doet naast de krachttraining. Voor mij als trainer is het een uitdaging om met Jeffrey te trainen en hem zo op te trainen dat hij de kracht heeft om goed mee te kunnen in het survivallen. Daarnaast trainen we veel gericht op Jeffrey zijn core zodat hij geen klachten meer heeft van zijn rug en hamstrings.” – Rene

Gewoon eens proberen?

Meld je nu aan voor een proefles

Gewoon eens proberen?
Sending