Leden aan het woord; Adam Elsinga

“Leden aan het woord”

Van China tot Nederland, van student tot senior. Bij Bewegingscentrum Leeuwarden kom je sporters met verschillende achtergronden tegen. In de rubriek: ‘Leden aan het woord’ maak je kennis met deze leden.

We stellen je dit keer voor aan Adam Elsinga.

Adam (72 jaar) is gepensioneerd en werkt nog als oproepkracht bij HZPC (growing with our potatoes) in Joure. Al sinds juni 2017 is hij actief bij Bewegingscentrum Leeuwarden.

Welke activiteiten doe je allemaal in het dagelijks leven en daarnaast bij Bewegingscentrum Leeuwarden?

Ik ben al een tijdje met pensioen maar ik word nog regelmatig gevraagd om even bij te springen bij HZPC (growing with our potatoes). Het werk bestaat uit het beoordelen van klachten bij pootaardappelen. Vaak ben ik hiervoor naar het buitenland, onder andere naar Italië, Frankrijk, Duitsland en België. Tevens ben ik regelmatig in de haven van Beverwijk en Harlingen om te assisteren bij inspectiewerkzaamheden.

Ik sport nu ruim anderhalf jaar bij Bewegingscentrum Leeuwarden, mijn vrouw sport hier nu al 5 jaar. Wij komen hier altijd met veel plezier sporten. Meestal sport ik 2-3 keer per week.

Wat is voor jou de voornaamste reden om te sporten?

De voornaamste reden voor mij om te sporten is om fit te blijven. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn rugspieren sterk en soepel te maken en houden.

Wat geeft het sporten jou voor uitdaging?

Ik vind het vooral erg leuk om te doen, daarom blijf ik ook gemotiveerd! De begeleiding bij BCL is erg enthousiast, vriendelijk en behulpzaam. Ik kan met iedereen goed opschieten!

Gewoon eens proberen?

Meld je nu aan voor een proefles

Gewoon eens proberen?
Sending