De sport van Thomas

De medewerkers zijn naast hun werkzaamheden in BCL ook daarbuiten erg actief – Lees hier het verhaal van onze medewerker Thomas over zijn grote passie: kaatsen!

Al van jongs af aan heb ik veel interesse in het kaatsen. Ik ging vroeger altijd met mijn ouders mee om te kijken bij een wedstrijd van mijn broer. Toen ik zelf een keer mee mocht doen, was ik niet meer van het veld te slaan. Het begon met competitie en federatie partijen. Ik had de smaak te pakken en de ene na de andere krans hing bij ons aan de muur. In die tijd werd er door de kaatsvereniging opgemerkt dat het kaatsen mij goed af ging en daarom werd besloten dat ik zou gaan spelen op de KNKB (Koninklijke Nederlandse Kaatsbond). Dit was voor ons een grote omschakeling. Het niveau lag aanzienlijk hoger en ik was ieder weekend onder de pannen.

Ik heb mijzelf goed kunnen ontwikkelen in de kaatssport. Zo was voor mij het hoogtepunt in 2012. Toen heb ik samen met mijn partuur de PC gewonnen, de belangrijkste en mooiste partij om te spelen. Ik ben toen bekroond als koning, een zeer grote eer.

Helaas ben ik na dat seizoen geblesseerd geraakt. Ik ben geopereerd aan mijn meniscus en kruisband. Het blijft tot op heden mijn zwakke plek. Dit is nu in het spel wel te merken. Ik ben nu niet meer op het niveau als dat ik zou willen. Uiteraard geef ik niet gemakkelijk op en probeer zoveel mogelijk te trainen voor de wedstrijden. Zo begint mijn eerste training al in de winterperiode. Ik doe dan zoveel mogelijk krachttraining om mijn schouders en armen klaar te maken voor de zomerperiode. Daarnaast speel ik af en toe ‘muurkaatsen’ met mijn broer. Dit is hetzelfde idee als squashen maar dan met de blote hand.

Zodra het kaatsseizoen begint trainen wij twee keer per week, en spelen wij iedere zaterdag en zondag een wedstrijd door heel Friesland. Ook dit jaar heb ik weer meegedaan aan de PC, helaas heb ik niks gewonnen. In de toekomst hoop ik nog vele mooie kransen te winnen. Op dit moment speel ik weer in een team met mijn BCL collega Allard, dus wie weet binnenkort dubbel succes voor BCL!

Gewoon eens proberen?

Meld je nu aan voor een proefles

Gewoon eens proberen?
Sending